Bliv professionsbachelor i skat
Professionsbacheloruddannelsen i skat giver dig redskaber til at arbejde med skattefaglige, regnskabsfaglige og juridiske problemstillinger og opgaver.
Om uddannelsen som professionsbachelor i skat
Professionsbachelor i skat er en videregående uddannelse på 3½ år. På uddannelsen har du fag som personbeskatning, formueret, moms, juridisk metode og forvaltningsret, skatteforvaltningsret og skattestrafferet, den offentlige sektor og makroøkonomi, IT og databehandling samt kommunikation og service.
Uddannelsen udbydes på professionshøjskoler i København, Odense, Herning og Randers samt som onlineforløb. Du kan læse mere om uddannelser på de forskellige uddannelsessteders hjemmesider:
- Københavns professionshøjskole i København
- Professionshøjskolen UCL i Odense
- Professionshøjskolen VIA University College i Herning og Randers
- Onlineforløb gennem professionshøjskolen VIA University College i Herning og Randers
- Professionshøjskolen UC syd i Haderslev og Esbjerg (Uddannelsen er pt. sat i bero)
Optagelse på professionsbacheloruddannelsen i skat
Ansøgning om optagelse til uddannelsen sker ligesom for andre videregående uddannelser gennem optagelse.dk. Du kan søge kvote 2 med frist i marts og kvote 1 med frist i juni.
Læs mere om professionsbacheloruddannelsen i skat på ug.dk.
Praktik i Skattestyrelsen
Som en del af uddannelsen har du som studerende mulighed for at komme i praktik. I år har vi mere end 25 praktikanter fra uddannelsen i praktik i Skattestyrelsen. Praktikanterne er typisk tilknyttet vores fagområder Erhverv og Person, mens enkelte er tilknyttet fagområderne Selskab og Særlig Kontrol under deres praktik.
Som studerende på professionsbacheloruddannelsen i skat er du i praktik på 6. semester. Det vil sige, at du er i praktik i fra start februar til midt juni.
Skattestyrelsen som fremtidig arbejdsplads
Når du har afsluttet din professionsbachelor i skat, kan du blive ansat i Skattestyrelsen, og det sker typisk i fagområderne Erhverv, Person, Særlig Kontrol og Selskab. Siden uddannelsens start har vi haft 98 professionsbachelorer i praktik i Skatteforvaltningen, og 60 af dem er i dag ansat som fuldmægtige i Skattestyrelsen. Forud for ansættelsen som fuldmægtig i Skattestyrelsen har du under uddannelsen mulighed for at blive studentermedhjælper i Skattestyrelsen, hvis vi har en stilling, der matcher dine ønsker og behov.