Gå til indhold

Konstant udvikling og ny læring 

For mange er kryptovaluta en kryptisk størrelse, men for Kathrine Nielsen, der arbejder med beskatning af handler med denne type valuta, er det et område, der giver mulighed for konstant udfordring og udvikling.

Navn: Kathrine Nielsen
Ansat siden: 2020 
Uddannelse: Cand.merc. finansiering og regnskab

Kathrine arbejder til dagligt i Slagelse, hvor hun kontrollerer skatteydernes handler med kryptovaluta. Hun er uddannet cand.merc. med speciale i finansiering og regnskab og har gennem sit studie været meget interesseret i kryptovaluta, som hun også skrev speciale om. Derfor ligger jobbet i Skattestyrelsen i helt oplagt forlængelse af hendes uddannelse. 

Kryptovaluta er en form for digital valuta, der kun findes i elektronisk form.  Der findes flere tusind forskellige kryptovalutaer, men de har alle det til fælles, at de er bygget på den såkaldte blockchainteknologi.  

- Teknologien giver mulighed for konstant udvikling inden for området, og det er noget af det mest spændende ved mit daglige arbejde, da der hele tiden opstår nye problemstillinger, som jeg skal følge med i, fortæller Kathrine.

Ansvar, men ikke alene

Kathrine fik jobbet som nyuddannet, og for hende er Skattestyrelsen en arbejdsplads fyldt med muligheder, forklarer hun:  

- Her kan man udvikle sig i den retning, der er den rigtige for den enkelte. Der er mange karrieremuligheder: Man kan både gå ledervejen og specialistvejen, og samtidig er det også muligt at være i den samme stilling og udvikle sig der uden at skulle hverken den ene eller den anden vej.  

Hun supplerer med, at det som nyuddannet også var en god oplevelse, at hun allerede fra start fik sine egne opgaver og stort ansvar:  

Jeg følger mine sager fra start til slut og er med i hele processen. Jeg har mit eget ansvarsområde, men samtidig hjælper vi hinanden, og som ny i Skattestyrelsen står der altid en mere erfaren kollega klar, når man har brug for det.  

I det hele taget oplever Kathrine Skattestyrelsen som en fleksibel og mangfoldig arbejdsplads:

- Her er plads til mange forskellige typer af mennesker, og selvom vi er meget forskellige, er stemningen rigtig god, og tonen er altid venlig og imødekommende, afslutter Kathrine.