Gå til indhold

Vores medarbejdere

Som arbejdsplads tilbyder vi en samfundsopgave med mening, udfordrende opgaver, alsidige karriereveje, en stærk kultur og et kollegialt fællesskab. Mød nogle af vores medarbejdere og hør, hvad det konkret betyder for dem.

Jeg hjælper borgerne med at forstå den skat, de betaler

I over 20 år har Jørgen Samsing både vejledt borgere på telefonen om skatteforhold og lavet sagsbehandling. I dag er han en del af udlandsafdelingen i fagområdet Person, hvor han beskæftiger sig med borgere, der har udlandsforhold.

- Jeg bidrager til, at de borgere, jeg er i berøring med, ikke bare betaler den rigtige skat, men også at de får forståelsen for, at det er den rigtige skat, de betaler, forklarer Jørgen.

Jørgen har gennem sin tid opbygget en bred skattefaglig viden, og med reglerne på rygraden er han erfaren i at opdage, når der er uoverensstemmelse mellem det, der er tastet i TastSelv og virkelighedens forhold. Jørgen kontrollerer således de sager, der trækkes ud fra TastSelv, hvor der er mistanke om fejlindtastninger.

- Det er et arbejde, der bygger på skattefaglig erfaring og handler om at stykke alle brikkerne i puslespillet sammen, og samtidig hjælpe borgerne med at forstå den skat, de så skal betale, siger Jørgen. 

En arbejdsplads med faglighed og gode kolleger

Især tre ting fremhæver Jørgen som afgørende for, at han er blevet længe på samme arbejdsplads; dygtige og søde kolleger, spændende og udfordrende opgaver og fleksibilitet.

- Skattestyrelsen udvikler sig hele tiden som arbejdsplads, og det gør opgaverne også. Faglig viden og erfaring bliver stadig værdsæt, ligesom der er masser af mulighed for at lære nyt og udvikle sig, fremhæver Jørgen.

Jørgen Samsing
Pia Møller Mortensen

Fra sygeplejerske til momsvejleder

Pia Møller Mortensen skiftede hospitalsgangen ud med Skattestyrelsen. Et skifte i faglighed Pia ikke har fortrudt.  Pia er ansat i fagområdet Borger- og Virksomhedskontakt, hvor hun vejleder virksomheder og revisorer om moms. 

- Momsreglerne er ikke altid helt enkle at forstå. Det er selvfølgelig ikke et spørgsmål om liv eller død som på hospitalet, men for dem, der ringer ind, gør det en stor forskel for deres forretning, at de får den rette vejledning, siger Pia.

En ansættelse i fagområdet Borger- og Virksomhedskontakt viste sig at være lige det arbejde, Pia ville finde stor glæde i.

Et godt kollegialt samarbejde

Pia har allerede opbygget en solid viden om momsområdet og beskriver sit arbejde med vejledning som både sjovt, uforudseligt og til tider udfordrende. Heldigvis er der erfarne kolleger at sparre med.

- Vi har et godt kollegialt sammenhold og et arbejdsmiljø præget af hjælpsomhed. Du kan altid få hjælp - også selvom det måske er 10. gang, du stiller et spørgsmål.  De erfarne kolleger ved godt, at noget af det her stof tager tid at lære. Og for mig er det utrolig lærerigt at have så skarpe kolleger, siger Pia.

Om at skifte spor når behovet for fleksibilitet opstår

Som ansat i Virksomhedsvejledningen er der mulighed for ugentlige hjemmearbejdsdage, og det gør ifølge Pia, at privatlivet og arbejdslivet kan gå op.

- Det har stor betydning for min arbejdsglæde, at jeg nu har fleksibilitet til hjemmearbejdsdage og mulighed for at flekse, når det er nødvendigt. Det får bare familielivet til at hænge bedre sammen, fortæller Pia, idet hun forklarer, hvorfor kun valgte at søge en stilling i Skattestyrelsen, da hun for et par år siden så opslaget med elevstillinger. Et skifte i faglighed, hun ikke har fortrudt.

Ken Ruiru Hansen

Jeg bidrager til, at vi vejleder korrekt

Som bagvagt og tovholder på punktafgifter er Ken Ruiru Hansen en af de erfarne faglige specialister i Skattestyrelsen. Det er ham, kollegerne ringer til, når henvendelser er i den komplicerede ende. Med i rygsækken har han en cand.merc.jur. og er ved at færdiggøre sin master i skat. 

Funktionen som tovholder betyder i Skattestyrelsen, at du er ansvarlig for at sikre at egen og ikke mindst kollegers viden om de nyeste love, regler, afgørelser og undtagelser er opdateret.

Opgaven som tovholder på punktafgiftsområdet beskriver Ken Ruiru Hansen som helt unik - der er nemlig ikke mange af hans slags. Derfor har han også en stor berøringsflade med kolleger i den juridiske afdeling i Skattestyrelsen og i de andre styrelser i Skatteforvaltningen.

- Der kommer hele tiden nye regler til, uden de gamle forsvinder. Det kræver sit at navigere i den kompleksitet og holde sig opdateret, men det er også med til at gøre det spændende og udfordrende at gå på arbejde hver dag. Med min juridiske baggrund føler jeg, at jeg bidrager til, at vi som myndighed forstår og vejleder korrekt ift. lovgivningen, fortæller Ken.

En vigtig vejledningsopgave

Ken arbejder i fagområdet Borger- og Virksomhedskontakt, hvor han til dagligt vejleder virksomheder over telefonen om moms og punktafgift. Når Ken hjælper kollegaer og vejleder virksomheder, er nøgleordene ydmyghed, faglighed og ordentlighed.

- Min indstilling er, at samfundet drives af virksomheder, der betaler skat. Derfor går jeg til min vejledningsopgave med ydmyghed. Jeg spørger ind, belyser deres problemstilling og møder deres frustration i øjenhøjde ved at bruge min faglighed til at forklare det komplekse uden at forsimple det. Jeg vil gerne undgå at være en skrankepave, men forsøger på bedste vis at give dem svar, de kan forstå, og lede dem på rette vej, hvis de fx har brug for at søge et bindende svar, fremhæver Ken. 

Min lange erfaring kan stadig bruges

Med en alder på 65+ havde Arne planlagt at gå på pension fra sin lederstilling, men da tiden nærmede sig, var han alligevel ikke klar og søgte derfor en stilling i Skattestyrelsen.

- Jeg var naturligvis lidt spændt på, hvordan ansøgningen ville blive behandlet. Om jeg ville blive kaldt til samtale, for det er jo lidt usædvanligt at ansætte en, der er 65+, fortæller Arne.

Men Arne blev kaldt til samtale og blev ansat i Center for Straffesager, hvor han arbejdede med tunge aktindsigtsager. Efter to år med aktindsigtssager, arbejder Arne nu med straffeproces. Ro, robusthed og troværdighed blandet med jysk ydmyghed er, hvad Arne kommer med.

Samtidig har Arne arbejdet med jura i over 30 år, og den lange erfaring samt den fine redegørelse, han gav for, hvorfor han gerne ville fortsætte sit arbejdsliv med et skifte fra en lederstilling til en ansættelse som sagsbehandler, gjorde, at han blev ansat.

Et roligt og solidt forbillede

Arne er en mand med en vis faglig tyngde. I sit lange arbejdsliv har han været anklager, vicepolitimester og fængselsinspektør, så når der kommer en klage, står han roligt og solidt i alle situationer og kan løse udfordringerne, også når der opstår uenighed. Og det kan de fleste altid lære noget af. Han fungerer derfor også som et godt forbillede for de mindre erfarne kolleger i kontoret.

- Jeg har nogle spændende opgaver, og det, som jeg godt kan lide, er jo juraen og det at løse problemer. Samtidig har jeg nogle søde og dygtige kolleger og en god ledelse, som bidrager til, at det stadig er godt at være på arbejdsmarkedet, siger Arne.

Arne Tornvig Christensen
Malene Petersen

18 år med Malene i røret

”Du taler med Malene, hvad kan jeg hjælpe med?”. Sådan lyder det, når borgerne ringer og får fat på Malene, der i over 18 år har vejledt om forskuds- og årsopgørelse i vores borgervejledning.

- Jeg ramte den helt rigtige hylde, da jeg startede her. Jeg har faste rammer, fleksibilitet, en god chef, bliver fagligt udfordret og gør en forskel hver dag, siger Malene, når hun beskriver sit job i Skattestyrelsen.

Arbejdet i borgervejledningen er præget af faste rammer og struktur, hvor alt fra tid på telefonen og vejledningen med den enkelte borger til den faglige sparring med nærmeste leder bliver prioriteret. Malene fremhæver netop denne struktur og balance som en motiverende faktor.

Malene beskriver sit arbejde i Skattestyrelsens borgervejledning som meget skemalagt, men denne struktur er netop med til at motivere hende til at nå målene.

Det handler om at skabe tryghed for borgeren

Alle tænkelige spørgsmål om den enkelte borgers skat, som Malene gennem årene har besvaret, har givet hende en solid viden om netop forskuds- og årsopgørelsen. En viden hun deler ud af til sine mindre erfarne kolleger og borgerservicecentrene og på erfaringsudvekslingsmøder med kollegerne hver 14. dag.

- Når jeg skal formidle nye regler og arbejdsgange videre, så gør det mig skarpere. Det er min egen lille form for videreuddannelse, siger Malene.

Det allervigtigste for Malene i hendes job er, at borgeren i den anden ende føler sig mødt, og at hun tager hånd om deres spørgsmål og bekymringer.

- Jeg kan mærke, det skaber tryghed, når borgeren kan mærke min faglighed og stoler på, at jeg har styr på det. Når problemet så er lokaliseret, skal du kunne give en god service, så du er sikker på, at borgeren forstår det, du formidler, siger Malene.

Martin Rune Thykjær Ancher

Tid til fordybelse

Martin Rune Thykjær Ancher er uddannet cand.jur. og ansat i fagområdet Jura i afdelingen Proces og Intern Compliance, hvor hans dagligdag er fyldt med forvaltningsretlige spørgsmål.
 
Hans primære funktion er at hjælpe kolleger i Skattestyrelsen og den øvrige del af Skatteforvaltningen, når der er brug for sparring om principielle spørgsmål, et juridisk blik på fx partshøringer, afgørelsesbegrebet eller den særlige tavshedspligt, der gælder for ansatte i Skattestyrelsen.

Attraktivt at kunne fordybe sig

Det er de mange spændende juridiske problemstillinger, Martin støder på i sin dagligdag, der gør Skattestyrelsen til en attraktiv arbejdsplads. Især fordi der faktisk også er tid til at fordybe sig i dem.

- Jeg synes, det er rart, at vi får lov til at dykke ned i de forskellige juridiske områder - og jeg synes især, det er interessant, når jeg får nogle problemstillinger, jeg ikke har set før og derfor skal tage stilling til, hvad der gælder helt præcist. Det var netop det, jeg savnede, da jeg i 2021 blev ansat i Skattestyrelsen, fortæller han.

Martin havde med sin departementale baggrund erfaringer fra den politiske verden, men at have tiden til og muligheden for fordybelse var en attraktiv mulighed, som han gerne ville afprøve.

Sparring på højt niveau og mange muligheder

Andre vigtige faktorer for Martin er muligheden for sparring med kolleger, en nærværende chef og de mange muligheder på tværs af Skatteministeriets koncern.

- Jeg har nogle meget dygtige kolleger, som man altid kan sparre med, og en meget nærværende og tilgængelig chef. Jeg ser helt klart muligheder for at fortsætte i mit nuværende kontor eller at rykke over i et andet kontor på et senere tidspunkt, hvis jeg vil prøve mine kompetencer af i nogle andre spændende områder. Det kunne også være et andet sted i Skatteforvaltningen eller i departementet. Der er jo massere muligheder her, siger Martin afslutningsvist.

Der er ingen ledige stillinger i øjeblikket.