Om elevuddannelsen
På denne side finder du information om det at være elev i Skattestyrelsen.
Du kan blive elev i Skattestyrelsen som en del af den 2-årige kontoruddannelse inden for specialet offentlig administration.
Der er tale om en 2-årige kontoruddannelse inden for specialet offentlig administration.
Uddannelsen vil veksle mellem skoleforløb og praktikophold på arbejdspladsen, hvor du får omsat din teori til praksis. Vi tilrettelægger din uddannelse, så du får praktikophold i en eller flere afdelinger. Det giver dig et bredt kendskab til styrelsens faglige områder og en bred uddannelse.
Du kommer til at udføre arbejdsopgaver inden for nogle af de administrative områder, vi beskæftiger os med i Skattestyrelsen.
Din arbejdsdag vil indeholde en god blanding af nye udfordringer og mere rutineprægede opgaver. I dine praktikophold i Skattestyrelsen, skal du bl.a. beskæftige dig med arbejdsopgaver inden for:
- administration
- sagsbehandling
- kommunikation og korrespondance
- kundekontakt og telefonbetjening.
Uddannelsens teoretiske del omhandler:
- kommunikation
- lovgivning
- organisation og samarbejde
- politik og økonomi.
Som led i uddannelsen er der 15 ugers skoleophold for elever under 25 år, og for elever over 25 år er der 13 ugers skoleophold.
Før du begynder som elev, skriver du og vi under på en gensidig forpligtende uddannelsesaftale.
Du kan læse mere om selve uddannelsen, uddannelsesstart, uddannelseskrav på Uddannelsesguiden.dk.
Størstedelen af vores elevstillinger bliver slået op i januar, og enkelte elevstillinger bliver slået op senere på foråret. Vi slår vores elevstillinger op på vores hjemmeside på Ledige stillinger (sktst.dk)
Inden du skriver din ansøgning, er det en god ide at gøre dig klart, hvad det er for et job, du søger, og hvad det indebærer af ansvar og opgaver.
Din ansøgning må gerne indeholde:
- et afsnit om din motivation for at søge job netop hos Skattestyrelsen
- et afsnit om dig som person, din uddannelsesmæssige baggrund og dine eventuelt praktiske erfaringer fra tidligere job
- et afsnit om dine faglige og personlige styrker set i forhold til stillingsopslaget, samt hvilke fordele dine kolleger vil få ved at ansætte dig.
Spørgsmål?
Har du spørgsmål om job og uddannelse, er du velkommen til at kontakte Mette Bunch på telefon 72 37 94 06 eller sende en mail.
Ved spørgsmål vedrørende ansøgning og rekrutteringsprocessen kan du kontakte vores elevteam på elevrekruttering@adst.dk
Som elev i Skattestyrelsen bliver du en del af en åben og dynamisk arbejdsplads, hvor faglig og personlig udvikling står højt på agendaen. Du får tildelt egne opgaver og har samtidig fagligt dygtige og engagerede kolleger, som du kan sparre med. Dine fremtidige kollegaer står klar til at sørge for, at du får en grundig og spændende elevuddannelse.
Du får et indgående kendskab til Skattestyrelsens alsidige arbejdsopgaver og en god start på dit arbejdsliv og din karriere. Du vil samtidig få et stærkt netværk med de omkring 190 andre elever på tværs af de øvrige styrelser i Skatteforvaltningen.
Arbejdstiden er 37 timer ugentligt, og du får løn under uddannelsen.
Vi har flekstid, der har til formål at give medarbejdere mulighed for en fleksibel tilrettelæggelse af den daglige arbejdstid.
Løn og ansættelsesvilkår reguleres efter Fællesoverenskomsten OAO og organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/STAT.
Når du er fyldt 20 år og har været ansat i 9 måneder, bliver du omfattet af den pensionsordning, som er aftalt i overenskomsten. Du kan også blive omfattet af pensionsordningen, hvis du som led i en tidligere ansættelse har været omfattet af en arbejdsmarkedspension.
Du er omfattet af ferielovens regler samt aftalen om ferie indgået mellem Finansministeriet og centralorganisationerne. Du kan ikke afvikle ferie under skoleophold.
Når du ansættes, er arbejdsstedet aftalt på forhånd, men du kan komme ud for at skulle gennemføre dele af dit praktikforløb på en af styrelsens andre adresser.
Lokationer, hvor det er muligt at blive elev i Skattestyrelsen, varierer. Oftest vil det være muligt at blive elev i Aarhus, Esbjerg, Fredensborg, Fredericia, Hjørring, Horsens, Høje-Taastrup, København, Næstved, Odense, Randers, Ribe, Ringkøbing, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg og Viborg, mens det i dele af perioden kan være muligt at være elev i Aalborg, Frederikshavn, Haderslev og Ringe.
Som kontorelev i Skattestyrelsen bliver du uddannet assistent med speciale i Offentlig Administration.