Jeg bidrager til, at vi vejleder korrekt
Opgaven som tovholder på punktafgiftsområdet, beskriver Ken Ruiru Hansen som helt unik. Der er nemlig ikke mange af hans slags. Derfor har han også en stor berøringsflade med kolleger i den juridiske afdeling samt procesejere og sagsbehandlere på området – også nogle gange i de andre styrelser i Skatteforvaltningen. Og det er tit telefonen bliver grebet, hvis et spørgsmål trænger sig på.
- Der kommer hele tiden nye regler til, uden de gamle forsvinder. Det kræver sit at navigere i den kompleksitet og holde sig opdateret, men det er også med til at gøre det spændende og udfordrende at gå på arbejde hver dag, fortæller Ken.
Funktionen som tovholder betyder i Skattestyrelsen, at man er ansvarlig for at sikre at egen og ikke mindst kollegers viden er opdateret ift. de nyeste love, regler, afgørelser og undtagelser. Ken er derfor ansvarlig for at udvikle halvårlige test for kollegerne og holde sig ajourført med den juridiske vejledning.
- Da jeg har en juridisk baggrund, føler jeg, at jeg bidrager til, at vi som myndighed forstår og vejleder korrekt ift. lovgivningen, siger Ken.
Bruger sin faglighed til service
Ken har en cand.merc.jur og en fortid i kundeservice i et telefonselskab. I dag arbejder Ken i fagområdet Borger- og Virksomhedskontakt i Skattestyrelsen, og det er derfor helt naturligt for ham at vejlede virksomheder over telefonen om moms og punktafgift.
- Jeg oplever, at Skattestyrelsen er en arbejdsplads, hvor man får lov at bruge de kompetencer, man har. Vi er en arbejdsplads med en høj faglig stolthed, og netop denne faglighed er konstant i fokus. Der er plads til udvikling, og jeg bliver dygtigere af at arbejde her og anerkendt for det, siger Ken.
Går til opgaven med ydmyghed
Når telefonen ringer, og der er en virksomhed eller revisor i den anden ende, ved man aldrig, hvad der bliver spurgt ind til. Nøgleordet for Ken i den forbindelse er ydmyghed, faglighed og ordentlighed.
- Min indstilling er, at samfundet drives af virksomheder, der betaler skat. Derfor går jeg til vejledningsopgaven med ydmyghed. Jeg spørger ind, belyser deres problemstilling og møder deres frustration i øjenhøjde ved at bruge min faglighed til at forklare det komplekse uden at forsimple det. Jeg vil for alt i verden undgå at være en skrankepave, men forsøger på bedste vis at give dem svar, de kan forstå, og lede dem på rette vej, hvis de fx har brug for at søge et bindende svar, fremhæver Ken.