Gå til indhold

Skattestyrelsen får for anden gang tilladelse til at indhente oplysninger fra danske kryptobørser

Skattestyrelsen har netop igen fået tilladelse fra Skatterådet til at indhente oplysninger om handler foretaget via danske kryptobørser. Siden 2019 har kontrol med kryptovaluta ført til skatteregninger for godt 58 mio. kr.

Skattestyrelsen har netop fået tilladelse af Skatterådet til at indhente oplysninger om handler med virtuel valuta foretaget via danske vekslingstjenester, også kendt som kryptobørser, for perioden 1. januar 2019 til 31. december 2021. Med tilladelsen fra Skatterådet får Skattestyrelsen mulighed for at gennemføre kontrol med de mange handler for dermed at sikre, at der er blevet betalt den korrekte skat.

- Gevinst og tab fra kryptovaluta er en af de få ting, borgerne selv skal sørge for at oplyse os om på årsopgørelsen. Så det kommer vi til at se nærmere på ved hjælp af de her oplysninger, vi får i den kommende tid. Er der noget, man mangler at få med, kan det derfor være en god idé at se på det, siger underdirektør i Skattestyrelsen Kristian Mygind.

Tilladelsen fra Skatterådet betyder, at udvalgte danske kryptobørser bliver pålagt at udlevere identifikationsoplysninger som navn, adresse og cpr-nr. og evt. cvr-nr. på de borgere og virksomheder, der har handlet via den enkelte børs. Dertil kommer oplysninger om ejeren af den konto eller wallet, som betalingen er sat ind eller hævet på.  

Læs tilladelsen fra Skatterådet

Det er anden gang, Skattestyrelsen får tilladelse til at indhente oplysninger fra kryptobørserne. Den første tilladelse blev givet i 2019 og gjaldt for perioden 1. januar 2016 til 31. december 2018. Her fik Skattestyrelsen oplysninger om godt 20.000 borgeres handler.

Skatteregninger for 58 mio. kr.
Siden 2019 har Skattestyrelsen afsluttet mere end 1.000 kontroller og foretaget regulering i næsten 750 af disse kontroller. Kontrollerne er gennemført i handler foretaget via både udenlandske og danske kryptobørser. Samlet set har kontrollerne udløst skatteregninger på godt 58 mio. kr. Alene i 2021 blev der sendt opkrævninger for næsten 30 mio. kr.

- Resultaterne af vores kontrolindsats viser med al tydelighed, at der fortsat er brug for en målrettet indsats på kryptoområdet. Der er tilsyneladende mange, der ikke får håndteret skatten rigtigt her. Så det er selvfølgelig noget, vi følger op på med både kontrol og vejledning. siger Kristian Mygind.

Oplysningerne fra de danske kryptobørser vil indgå i den konkrete og individuelle skattekontrol sammen med bl.a. oplysninger om pengestrømme, Skattestyrelsen har fra fx banker og den øvrige finansielle branche.

Læs mere om Skattestyrelsens kontrol med kryptovaluta

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818