Gå til indhold

Vi går gerne en ekstra mil for kollegerne

Erik Vindahl Andersen er chef et kontor, der hjælper med at fastsætte værdien af aktier mv. i forbindelse med sager som fx omstruktureringer, transfer pricing og generationsskifte af erhvervsvirksomheder. Det kræver samarbejde, ikke bare med kollegerne i kontoret, men med sagsbehandlere i hele Skattestyrelsen.

 

Erik er chef for StS15 - Værdiansættelseskontoret i Skattestyrelsen. Det er en supportenhed, der hjælper sagsbehandlere i hele styrelsen med analyser og input til fastsættelse af handelsværdi af aktier, anparter og aktiver bl.a. i forbindelse med omstruktureringer, transfer pricing og generationsskifte af erhvervsvirksomheder.  

Erik er cand.merc. i regnskab og finansiering og skrev sit afsluttende speciale netop om værdiansættelser i skattesager. Det førte til en ansættelse, der varede i fire år, inden han måtte ud at prøve kræfter med revisionsbranchen. Men i juni 2019 kom han tilbage til Skattestyrelsen som kontorchef. 

Samarbejde er en grundlæggende præmis 

- En typisk opgave hos os kunne være at hjælpe med at vurdere værdien af en aktie-portefølje, der ikke er noteret på nogen børs, og hvor aktierne ikke har været genstand for omsætning, fx i forbindelse med en omstrukturering eller et generationsskifte, fortæller Erik. 

- I mit kontor er vi ikke eksperter i skatteret. Men det er de kolleger, der er sagsbehandlere på de enkelte sager, og vi ved så til gengæld en masse om kvantitative analyser og anvendelse og udvikling af metoder, der er med til at sikre en fagligt stærk kvalitet i Skattestyrelsens værdiansættelser. På den måde kan vi alle koncentrere os om det, vi er gode til, konstaterer Erik. 

Derfor er en grundlæggende præmis for arbejdet i Eriks kontor samarbejde. Ikke bare mellem kollegerne i kontoret, men også med sagsbehandlerne i hele Skattestyrelsen.  

En fair work-life-balance 

Det er netop noget af det, Erik rigtig godt kan lide ved Skattestyrelsen; at vi er gode til at arbejde sammen. 

Og så trives han rigtig godt med ansvaret som kontorchef. Også selv om han har to børn på henholdsvis halvandet og fire år, der selvfølgelig kræver deres i hverdagen. 

- Jeg synes, jeg er god til at holde fokus på en fair work-life-balance. Jeg er dog ofte nødt til at tage aftenerne i brug også, men jeg synes, det er et vigtigt stykke arbejde, vi leverer, og det giver i den grad mening. Og så er det okay, at aftenerne af og til kan blive lidt lange, siger Erik med et smil.