Rollemodeller i Skattestyrelsen
Hvert år kåres tre lederrollemodeller i Skattestyrelsen. Det er ledere, der går forrest og er gode rollemodeller for både ledere og medarbejdere. De understøtter et arbejdsmiljø med fokus på vores værdier; samarbejde, faglighed, ansvarlighed og udsyn.
Mød nogle af vores rollemodeller her.
Med tillid og plads til den enkelte skaber jeg mulighederne for mine medarbejdere
Her kan du møde Laura Nyholm Christensen og blive klogere på én af mange dygtige ledere i Skattestyrelsen. Laura er kontorchef i Borger- og Virksomhedskontakt, og blev i 2024 kåret som lederrollemodel i Skattestyrelsen.
Stor faglighed, komplekse sammenhænge og vigtige dagsordner er ord, der ifølge Laura beskriver Skattestyrelsens medarbejdere, ledere og organisation.
- Kulturen i Skattestyrelsen er præget af et stærkt socialt fællesskab, en vilje til at lykkes med de mange – ofte komplekse – opgaver, som vi løser, og ikke mindst et stærkt fokus på ordentlighed i de løsninger, vi udvikler. Og det er naturligvis en kultur, som jeg i det daglige understøtter ved at tage fagligt ansvar for opgaverne, sætte en retning for mit kontor og ikke mindst sikre, at vi prioriterer opgaver, der er til gavn for kerneopgaven, siger Laura.
Medarbejdernes faglige og personlige udvikling er i fokus
For Laura er det vigtigt at skabe rammerne for den enkeltes udvikling og opgaveløsning, og samtidig understøtte balancen i arbejdslivet ved at udnytte mulighederne for eksempelvis at arbejde hjemme.
- Det motiverer mig meget, at jeg kan bidrage til at mine medarbejdere når deres mål for faglig og personlig udvikling. Det gør jeg ved at udvise tillid og give plads til, at den enkelte kan sætte sit eget aftryk på opgaveløsningen. Ved hyppige status-dialoger taler jeg med den enkelte om trivsel, balance i arbejdslivet og hvilke udviklingsskridt, vi sammen kan tilrettelægge for at opnå deres mål. Jeg er optaget af at skabe en fleksibel arbejdsplads for mine medarbejdere, hvor vi også udnytter mulighederne for hjemmearbejde, afslutter Laura.
Hver enkelt medarbejder skaber værdi for Skattestyrelsen
Her kan du møde Kjeld Aurbo Pedersen. Kjeld er funktionsleder i fagområdet Person og blev i 2024 kåret som lederrollemodel i Skattestyrelsen.
Kjeld Aurbo Pedersen er funktionsleder for 18 medarbejdere med forskellige personligheder og faglige profiler. En forskellighed, der gør afdelingen stærk, hvis den bringes aktivt i spil, mener Kjeld.
- Mit primære ansvar som leder er at motivere mine medarbejdere til at ville hinanden – både opgavemæssigt, arbejdsmæssigt og socialt. Når alle tager ansvar for enhedens værdier og bekender sig fuldt ud til dem, kan vi løfte i flok. Sammen er vi stærke, når vi forstår at udnytte potentialet i vores forskelligheder.
Forskellighed, samarbejde, ambitioner og målrettethed er ifølge Kjeld ord, der beskriver Skattestyrelsens kultur. En kultur, hvor medarbejdere og ledere sammen tager vigtige beslutninger, der alle har som mål at skabe værdi for Skattestyrelsen, medarbejderne og borgerne.
Opskriften på et godt arbejdsmiljø
For Kjeld er det især vigtigt, at alle medarbejdere er bevidste om den værdi, de har for den samlede opgaveløsning.
- Jeg gør meget ud af at være transparent, så alle mine medarbejdere er bevidste om den værdi, de har for den samlede opgaveløsning. For mig er den enkelte afgørende for, at vi bliver en succesfuld afdeling – til værdi for både Skattestyrelsen og borgerne. Tillid til den enkelte, uddelegering af opgaver og ansvar til den enkelte krydret med social tryghed er opskriften på et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejdere har lyst til at blive og bidrage til vores fælles kerneopgave, hvis du spørger mig.
Vi mødes med imødekommenhed og ordentlighed – og giver imødekommenhed og ordentlighed videre
Her kan du møde Julie Baagø Sørensen. Julie er kontorchef i Økonomi, og blev i 2024 kåret som lederrollemodel i Skattestyrelsen.
Skattestyrelsen kogt ned til tre ord er ifølge Julie Baagø Sørensen; Engageret, ambitiøs og imødekommende. Imødekommenhed, inddragelse og udsyn er for Julie afgørende for, at vi i Skattestyrelsen lever op til vores ansvar. Det er kun, når vi tænker i helheder og inddrager forskellige fagligheder, at vi kan levere løsninger af højeste kvalitet, mener Julie.
- Jeg oplever en superstærk holdånd i Skattestyrelsen - måske fordi vi ikke kan lykkes med mange af vores opgaver alene. Samarbejde er en nødvendighed for, at vi kan komme i mål. Den erkendelse gennemsyrer for mig at se vores kultur. Der er en stor lyst til at bidrage på tværs og lukke andre ind i ens faglighed. Det tager tid og kræver oversættelse og tålmodighed, og det oplever jeg, at vi prioriterer på tværs. Det er især noget, som jeg prioriterer i min ledelse.
- Når nye medarbejdere er landet i stolen hos os, nævner de altid den imødekommenhed, som de bliver mødt med, når de stiller spørgsmål – både internt i kontoret og til kolleger rundt om i styrelsen. Jeg lægger vægt på, at vi også selv giver den imødekommenhed og ordentlighed videre; at vi møder vores samarbejdspartnere med venlighed og ydmyghed i forhold til den faglighed og de vilkår, som gør sig gældende, hvor de sidder.
Nærværende ledelse og plads til forskellighed
For Julie er det især vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er plads til den enkelte, og alle medarbejdere ser frem til at gå på arbejde – og at det er sjovt at gå på arbejde i kontoret.
- Jeg er meget opmærksom på at være en nærværende leder, der ser, hvordan mine medarbejdere har det. Vi går på arbejde for at løse en opgave – og i Skattestyrelsen er der tale om en kompleks opgave med stor samfundsmæssig betydning – men derudover kan vi have mange forskellige perspektiver med os ind på arbejdspladsen. Vi har forskellige baggrunde, kompetencer og præferencer, ligesom vores hverdag uden for arbejdspladsen er forskellig. For mig at se skal en god arbejdsplads kunne rumme og forholde sig til den forskellighed. Jeg har en tæt dialog med mine medarbejdere, så jeg ved, hvad der rører sig hos dem, og hvad der eventuelt skal justeres i arbejdslivet, hvis der i en periode er behov for det.
- Jeg elsker, når arbejdsdagen byder på høj latter – og det gør den heldigvis tit i Skattestyrelsen. Jeg er heller ikke bleg for selv at dele en pinlig anekdote for at hjælpe latteren lidt på vej.
Samarbejde, plads til forskellighed og dialog
Her kan du møde Jannie Johanne Heggøy. Jannie blev i 2023 kåret som lederrollemodel i Skattestyrelsen.
Ledelse for Jannie Johanne Heggøy er nærvær, nysgerrighed, tillid, mod og samarbejde, og sammen udgør det ifølge Jannie nøglen til den gode kultur og de gode resultater.
- Det er ikke mig, der ”vinder pokaler” og kan tage æren for vores resultater. Det er mine medarbejdere, der sikrer succesen. Når andre viser mig tillid, så gør jeg mit ypperste og gør mig umage for at lykkes. Det er den samme tillid og tilgang, jeg har til mine medarbejdere, for jeg vil gerne understøtte en kultur, hvor vi hele tiden udvikler os – individuelt og sammen, siger Jannie og fortsætter med et smil:
For som jeg plejer at sige ”teamwork makes the dream work”.
En arbejdsplads med plads til alle: ”Vi skal rumme alle generationer”
Jannie er til dagligt leder for mere end 20 medarbejdere med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, erhvervserfaring og alder. Den yngste medarbejder i Jannies team er 18 år og netop startet som kontorelev, mens den ældste medarbejder er 64 år og har mange års erfaring i Skatteforvaltningen. Det er den forskellighed, der giver en hel særlig dynamik i samarbejdet, og den forskellighed, der gør rollen som leder berigende, mener Jannie.
- For mig som leder betyder det selvfølgelig også, at der tilføjes endnu et lag til min måde at lede på – jeg skal tilpasse min måde at guide, vejlede og støtte mine medarbejdere alt efter, hvor de er i deres professionelle karriere og deres private liv. Hvis ikke jeg følger med i, hvad medarbejderne ønsker af deres leder, så er jeg heller ikke nutidig i min ledelse længere. Det er vigtigt for mig at være bekendt med, hvad mine medarbejdere ønsker i dag – og i morgen. Dialog, omstilling og nysgerrighed er afgørende, hvis jeg hele tiden skal være den bedste udgave af mig som leder for alle mine medarbejdere, siger Jannie.
Sammen sikrer vi, at nye medarbejdere lander godt fagligt og socialt
For Jannie er det især vigtigt at nye medarbejdere føler sig velkommen fra første dag – både nye medarbejdere i Jannies enhed og nyansatte lederkolleger. Uagtet erfaring og alder.
- Det er enormt vigtigt for mig at sikre, at nye kollegaer lander fagligt og socialt godt. Vi er alle forskellige, og måden, vi lærer på, er individuel. Netop derfor sørger jeg og mine kolleger for at imødekomme den enkeltes behov ved for eksempel at inkludere nabotræning og arbejdet i mindre teams i opstarten. Det gør, at både den faglige opstart og velkomsten i vores sociale miljø sker i en hastighed, der er passende for den enkelte. Det er til gavn for medarbejderen og hele organisationen, afslutter Jannie.