Gå til indhold

Rekrutteringsprocessen

I Skattestyrelsen varetager vi en vigtig samfundsopgave – og den søger vi endnu flere dygtige kollegaer til at hjælpe med. Skal det være dig?

Ansøgningsprocessen

Din ansøgning

Form og indhold i din ansøgning er helt op til dig. Vi vil altid gerne høre, hvilken motivation du har for at søge stillingen, og hvilke kompetencer du kan bidrage med.

Selve ansøgningen bør som hovedregel ikke fylde mere end én A4-side.

Du ansøger via vores elektroniske rekrutteringssystem, hvor du udover ansøgningen også skal vedhæfte CV og eventuelt andre relevante dokumenter som eksempelvis karakterudskrifter, eksempler på dit arbejde og udtalelser. Du får en kvittering på e-mail, når din ansøgning er modtaget.

Vi indkalder de bedst kvalificerede til stillingen til samtale. Ansættelsesudvalget består typisk af en leder, en medarbejder og eventuelt en rekrutteringspartner.

Afslag

Hvis du ikke indkaldes til samtale, modtager du et skriftligt afslag, og har du været til samtale, men ikke tilbydes jobbet, får du et begrundet afslag pr. telefon.

Vi samarbejder med Administrations- og Servicestyrelsen, når vi ansætter. Du kan derfor opleve, at det er en medarbejder fra Administrations- og Servicestyrelsen, der kontakter dig.

Forberedelse til jobsamtalen

Du er blevet indkaldt til samtale – sådan kan du forberede dig

Hvis din profil, ansøgning og CV matcher stillingen, bliver du indkaldt til samtale. Når du er blevet indkaldt til en samtale, kan du med fordel forberede dig inden.

Typisk vil samtalen komme omkring organisationen, kontoret, stillingen, arbejdsform og vores forventninger til hinanden.

Vis os, hvad du kan - hvorfor er du den rette til jobbet?

Formålet med jobsamtalen er at finde ud af, hvordan du passer ind i vores kultur og organisation, og hvad du kan bidrage med i det job, du har søgt hos os.

Derfor vil vi gerne høre:

  • hvad du brænder for at arbejde med
  • hvad der gør, at du trives på en arbejdsplads
  • hvorfor du vil arbejde hos Skattestyrelsen
  • hvorfor du forventer, at du er den rette til jobbet.

Tænk gerne i konkrete eksempler, fx hvad du kan tilføre jobbet og hvilke erfaringer og kompetencer du har, som du vil sætte i spil hos os i forhold til det søgte job. 

Vis interesse - opsøg viden og stil spørgsmål

Stil gerne spørgsmål til os, så du også selv kan vurdere, om Skattestyrelsen er det rigtige sted for dig - fagligt og kulturelt. Det er vigtigt, at du føler dig tilstrækkeligt informeret til at kunne træffe en kvalificeret beslutning, hvis du bliver tilbudt jobbet.

Vi foreslår, at du finder information om vores arbejdsplads og arbejdsopgaver her på hjemmesiden og på LinkedIn.

Jobsamtalen

Sådan foregår det

Jobsamtalen består typisk af en eller to samtaler. Ved første samtale kan du forvente at høre mere om stillingen og om hvordan det er at arbejde i Skattestyrelsen - ligesom vi vil spørge ind til dine personlige og faglige kompetencer. 

Søger du en lederstilling eller udvalgte specialiststillinger, skal du gennemføre en personprofilanalyse og en logisk analyse. Testresultatet kan aldrig stå alene, og vi bruger resultatet som udgangspunkt for en dialog, hvor formålet er at kvalificere matchet.

Vær dig selv

I Skattestyrelsen er vi interesserede i at vide mere om dig – hvem du er, hvad du kan, hvad der motiverer dig, og hvorfor du gerne vil arbejde hos os. Det kan vi kun se ved, at du er dig selv. Vi skal finde det bedste match – på det bedste grundlag.

Et perfekt match

Vi udvælger den kandidat, der er det bedste match til jobbet, Skattestyrelsen og teamet. Det er samtidig vigtigt for os, at jobbet er det rette for den kandidat, vi vælger.

Hvis du får jobbet, kontakter vi dig om en lønforhandling. Som ansat i staten bliver du lønnet inden for rammerne af gældende overenskomst. Forud for ansættelse indhenter vi referencer og straffeattest.