Gå til indhold

Målrettet vejledning til den tredje gruppe

Borgerne i den tredje gruppe har ofte mere komplicerede skatteforhold. Derfor kan det være svært at angive oplysningerne til Skattestyrelsen korrekt. Kontroller og analyser viser også, at denne gruppe ofte begår fejl i angivelsen af skatteoplysningerne.

Derfor følger Skattestyrelsen gruppen tæt og har målrettet vejledningen til den tredje gruppe. Det er blandt andet muligt at finde vejledning, der henvender sig til fx freelancere og foredragsholdere, influencere og e-sportsudøvere samt til personer med hobbyvirksomhed eller nye iværksættere.

Vejledningen skal hjælpe med at gøre den tredje gruppes mere komplicerede skatteforhold lettere at forstå, så gruppen oplyser deres indkomst korrekt og rammer rigtigt på skattebetalingen.

Skattestyrelsens vejledning til den tredje gruppe

 

I slutningen af 2022 lancerede Skattestyrelsen en særlig vejledningsindsats målrettet den tredje gruppe. Det er sket i samarbejde med brancheorganisationer og rådgiverorganisationer på arbejdsmarkedet.

Formålet er at nå den tredje gruppe igennem organisationerne og gøre dem opmærksomme på Skattestyrelsens eksisterende vejledning på skat.dk/freelancer.

På vejledningssiden kan den tredje gruppe finde hjælp til skattereglerne, et overblik over fradrag samt hvem der skal oplyse indtægterne og hvor på forskuds- og årsopgørelsen, de skal oplyse indtægten fra beskæftigelsen.

Skattestyrelsen vil løbende målrette vejledningsindsatsen og brede vejledningen ud til nye former for beskæftigelse, som falder inden for den tredje gruppe. Det skal hjælpe flere borgere med komplicerede skatteforhold til at angive de rigtige skatteoplysninger og betale opkrævningerne til tiden.