Gå til indhold

Med hvor beslutningerne træffes

Som generalist med en baggrund i statskundskab bruger Asbjørn sin faglighed til at konvertere store mængder information og data fra organisationen om til fx en digitaliseringsstrategi, et høringssvar eller en direktionssag.

Navn: Asbjørn Kerrn-Jespersen
Fagområde: Økonomi, digitalisering og porteføljestyring
Uddannelse: Statskundskab  
Ansat: 2018

Asbjørn beskriver selv sit arbejde som en jagt på puslespilsbrikker blandt dygtige kolleger, der sidder med den tunge skattefaglige viden og erfaringer med it-systemerne. Når brikkerne er samlet ind, er det Asbjørns opgave at se puslespillet fra oven og identificere hullerne. Til det bruger han i høj grad sine metodiske og analytiske kompetencer fra statskundskab.

- Hvis jeg bare kan hjælpe ved at gøre processer nemmere eller it-systemerne bedre, så er jeg også med til at gøre en forskel – selvom jeg ikke har en skattefaglig profil, siger Asbjørn, hvis arbejdsdag foregår i økonomi-kontoret Digitalisering og porteføljestyring, hvor de arbejder ud fra mantraet om, at deres vigtigste opgave er at få andres opgaver til at løbe så let som muligt.

Når fagligheden handler om andet end skat

Du kan godt arbejde i Skattestyrelsen uden selv at være skattespecialist. Sådan er det for Asbjørn, der ikke selv har en skattefaglig profil og hverken sidder med hænderne nede i tast-selv eller momsregnskaber. Og han indrømmer da også, at han efter fem år i Skattestyrelsen endnu ikke selv altid har helt styr på sin egen årsopgørelse ned til mindste detalje– Til gengæld har han i løbet af de år både været projektleder, deltaget i en række udvalg med andre styrelser og departementet om modernisering af de såkaldte legacy-systemerne, udviklet digitaliseringsstrategi og bygget porteføljestyringen op.

- Jeg har virkelig sat min faglighed som generalist i spil. Når jeg får en opgave, starter den nærmest altid ud med, at jeg snakker med dygtige kolleger i organisationen, der har den skattefaglige eller systemfaglige baggrund og suger viden ud af dem. Det handler rigtig meget om at skabe sammenhæng i den store mængde data, tænke på tværs og i høj grad også tænke fremad og analysere, hvad organisationens behov er, og hvordan tendenserne i omverden ser ud. Og så få alt det konverteret til indhold i fx en digitaliseringsstrategi, et høringssvar eller en direktionssag, forklarer Asbjørn.

Generalistopgaver kan også gøre en forskel

Asbjørn fremhæver især det at have ansvar og være tæt på beslutninger, som en af de helt store drivkræfter i hans arbejde.

- Det allermest spændende og udfordrende med mit arbejde er at være med til at trække nogle af de store linjer, der har betydning for vores styrelse og mine kolleger, så deres arbejde i sidste ende blive lettere. At være med inde i det rum, hvor beslutningerne træffes, siger Asbjørn og fremhæver desuden Skattestyrelsens betydning i samfundet som motiverende.

Og hvis jeg bare kan lykkes en lille smule med det, jeg gør, så gør det i sidste ende arbejdet en smule lettere for mine kolleger i organisationen. Og det er fedt at mærke.

Ungt team med masser af social hygge

Udover udfordrende og varierende opgaver fremhæver Asbjørn også sine kolleger og det fællesskab, de har i kontoret, som noget helt særligt ved at arbejde i Skattestyrelsen.

Det er fedt, at vi er et ungt team, hvor der er tid og lyst til at få en øl efter arbejde med kollegerne. Det betyder meget for mig med socialt sammenhold og fællesskabsfølelsen, som jeg har, når jeg går på arbejde. At jeg arbejder sammen med nogle mennesker, jeg også har lyst til at bruge tid sammen med.