Gå til indhold

Tillid er grundlæggende for trivslen

Ineke Petersen er en af de tre ledere, der i 2021 blev kåret som rollemodel. Her kan du møde Ineke og blive klogere på Skattestyrelsens dygtige ledere.

Ineke beskriver sin enhed med et enkelt ord: Værkstedet. For det er hos Ineke og hendes 20 medarbejdere i teamet, at systemer og processer optimeres, så Skattestyrelsen hele tiden kan forbedre opkrævningen af de skatter og afgifter, der er med til at skabe det samfund, vi alle er en del af. Det er også det, Ineke peger på, når hun skal beskrive den arbejdskultur, hun skaber blandt sine medarbejdere: 

- Vi skal have en arbejdskultur, hvor vi er fagligt stolte og sætter en ære i det, vi laver. Da jeg selv begyndte i Skattestyrelsen, var der en, der beskrev vores opgaver som en faglig slikbutik – og det er virkelig sådan, det er. Jeg kniber stadig mig selv i armen over, at vi kan lave noget, der er meningsfyldt, sjovt og nervepirrende på samme tid. Det er også en af de ting, der motiverer os i teamet: Vi kan se meningen i det, vi laver i vores arbejde. 

For Ineke er det især vigtigt, at hendes team skaber resultater, og at medarbejderne trives og kan støtte hinanden. Både hvis arbejdsdagene er lange, og hvis man har brug for hjælp og sparring. Ineke lægger også vægt på, at hendes medarbejdere ved, at hun har stor tillid til deres evner og opgaveløsning. Det udvikler medarbejderne og skaber de bedste resultater og den bedste trivsel for alle. 

Og netop fokus på trivsel og resultater er også det, Ineke mener, man kan forvente af ledere i Skattestyrelsen.  

- Ledere i Skattestyrelsen er engagerede i deres medarbejdere og interesserede i deres medarbejderes faglighed. De går forrest, og har deres medarbejderes ryg. Og så er de oprigtigt interesserede i deres medarbejderes opgaver og trivsel. 

Samtidig bruger Ineke også Skattestyrelsens værdier som afsæt i sin egen ledelse:  

- Vi lægger vægt på samarbejdet med interne og eksterne aktører. Og det er vigtigt, at vi kan se fremad og have det nødvendige udsyn til at forandre og forbedre borgere og virksomheders møde med Skattestyrelsen. Det er værdier, som udgør Skattestyrelsens fundament, men som også er en stor del af den daglige opgaveløsning. 

 

Er du også på udkig efter et job, der sætter dedikation og opgaver med mening højt, så se vores ledige stillinger